Pályázati felhívás online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére
A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. április 15., 23:59
Hiszünk abban, hogy a néptánc, a népzene, a népi kézművesség megtartó erő mindannyiunk számára, és bár ezekben a művészeti ágakban különösen fontos a személyes kapcsolat, napjaink digitális eszköztárával áthidalhatjuk a távolságot, bezártságot.

virtualis hagyomanyaink

A népművészet eddig sosem látott mértékben költözhet be otthonainkba, tanulhatunk táncot, interaktívan sajátíthatunk el néprajzi ismereteket, eljuthatunk olyan koncertekre, előadásokra, amelyekre egyébként nem, megtanulhatunk játszani egy hangszeren, vagy megismerhetünk kézműves technikákat és alkothatunk, kísérletezhetünk otthon.

Ebbe a digitális tudásmegosztásba szeretnénk bevonni a népművészet területén tevékenykedő néptánc- és népzenei előadóművészeket és tanárokat, a kézműves oktatókat és alkotókat, ezért broadcast minőségű interaktív, digitális, audióvizuális segédanyagok részletes, írásos kidolgozására bátorítjuk őket. Nyertes pályázat esetén a Hagyományok Háza pályázatonként akár 500 000 forintot is fizet a nyertes, részletes szövegkönyvért, és szükség esetén saját eszközeit is a rendelkezésére bocsátja a pályázat megvalósítása érdekében. A pályázatokat a Hagyományok Háza szakemberei értékelik és bírálják el. 

Bővebb információ: