A Táncház Napja minden évben a néptáncról, népzenéről szól, kicsiknek-nagyoknak egyaránt, országhatáron innen és túl!
Idén sajnos nem ünnepelhetjük úgy a táncházat, ahogyan tettük azt nyolc éven át minden évben, a személyes találkozóink elmaradnak, de egy új formában, veletek közösen így is megmutathatjuk ország-világnak, hogy mitől népszerűek a táncházak, miért szereti ezt a műfajt több ezer ember szerte a világon.

tanchaz napja 2020 hont angelaFotó: Hont Angéla

Várjuk az elmúlt években a közreműködő táncosok, zenészek, résztvevők, csatlakozó vidéki és határon túli helyszínek szervezőinek táncházas a Táncház Napja alkalmából szervezett eseményeken készült fotóit, videóit hogy veletek közösen elkészíthessük a Táncház Napja filmet, és egy interaktív térképet a valaha volt összes helyszínnel, hogy mindenki láthassa, milyen sokan csatlakoztatok hozzánk közel tíz év alatt. Szívesen fogadunk személyes élménybeszámolókat, visszaemlékezéseket is a fotókhoz, videókhoz, eseményekhez kapcsolódóan, hiszen mindenekelőtt ezekből tudunk most töltekezni.

Mivel számunkra ez a táncház ünnepe, mindenkitől szeretettel fogadunk táncházakban készült fotókat, videókat is, amelyek megmutatják ennek az egyedülálló közegnek a hangulatát.

Néhány ötletet hoztunk a képek tematikájára vonatkozóan, de bármilyen számotokra kedves fotót örömmel fogadunk.

legtöbb táncos, zenész
legfiatalabb táncházas résztvevő
legidősebb táncházas résztvevő
mesemondás a táncházban
kézműveskedés a táncházban
legnagyobb moldvai kör
legnagyobb karikázó
családdal a táncházban
„időjárási viszontagságok közt is táncolunk”
legtöbb legényesező egyszerre
a zenész, aki táncol is
táncház népviseletben
a legszebb táncos cipők

A fotókat, videókat, élménybeszámolókat a tanchaznapja@hagyomanyokhaza.hu email címre várjuk április 30-ig a következők megjelölésével:

A kép/videó címe:
Készítő neve:
Készítés helye, ideje:

Nagyobb anyagok küldésére az óriásfájl-küldők szolgáltatásokat javasoljuk.

Bővebb információ: