Bakony-Somló Népművészeti Találkozó – a „Nyeretlenek” Fesztiválja
2020. május 30-31.
„Hosszú várakozás és reménykedés előzte meg ennek a felhívásnak a közzétételét. Abban reménykedtünk, hogy május végére enyhül a koronavírus okozta helyzet és újra a közösségi kultúra örömeiben sütkérezhetünk majd. Ma már látható, hogy a május végére tervezett Bakony-Somló Népművészeti Találkozó valós térben és valós közönséggel nem valósulhat meg egyetlen helyszínen, hiszen ezt a rendkívüli szabályozás is tiltja. Úgy döntöttünk, hogy mégis megvalósítjuk a rendezvényt, áthelyezve az online térbe. Ezzel kicsit megmozgathatjuk az ide jelentkező együttesek táncos lelkét. Terveink szerint az erre a célra létrehozott internetes oldalon zajlik majd a program.

bakony somlo copy

A jelentkező együttesektől azt kérjük, hogy nevezzenek be egy, vagy két olyan tánckoreográfiát, melyeket az elmúlt időszakban állítottak össze, van róla felvétel, és szívesen vennék, ha egy szakértői zsűri értékelné azokat.
A koreográfiák felvételeit fájlküldővel, vagy youtube link formájában egyaránt elküldhetitek. Az sem baj, ha a felvétel a próbateremben történt és nem népviseletben adjátok elő. Itt most a táncok és a koreográfia minősége kerül értékelésre.
Az értékelések megírására három kiváló szakembert kértünk fel.
A Zsűri tagjai:

Németh Ildikó
Lőrincz Hortenzia
Hahn-Kakas István

A Zsűri a megküldött koreográfiákról szakmai véleményt ír, majd ezeket megküldi a Szervezőnek. Mi összesítés után közzétesszük a véleményt a létrehozott felületen, így mindenki láthatja az összes résztvevő értékelését. A vélemények közzététele egy rövid, kamerába mondott szöveges értékeléssel együtt a fesztivál napján, szombaton történik majd meg.

A nevező együttesek a „Kiscsősz Vendég Néptáncegyüttese” oklevelet kapják.
A legkiemelkedőbb produkciókért a Zsűri odaítélheti a „Kiscsősz Kiemelt Vendég Néptáncegyüttese” elismerést.
A résztvevők okleveleiket postai úton kapják meg.

A program természetesen magas színvonalú kiegészítő eseményekkel is gazdagodik. A fesztivál résztvevői és a nagyközönség ezeket az eseményeket is az online térben élvezhetik majd.

A néptáncfesztivál mellett az alábbi koncerteket élvezhetjük:

Május 30. 15.00 Dűvő Együttes élő koncertje
Május 30. 18.00 Fláre Beás Zenekar élő koncertje
Május 31. 13.00 Navratil Andrea és Demeter László templomi élő koncertje

Kérjük, jelentkezzetek, hogy bebizonyítsuk, nem alszik a kultúra, hogy érezhessük egymás figyelmét, a néptáncosok közösségeinek hitét, erejét!"
A táncfelvételek linkjének és a jelentkezéseket az alábbi címre kérjük: cimbi@iplus.hu
A jelentkezés határideje: 2020. május 20.