TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ ORSZÁGSZERTE • 2021. július 1–4.
 
November 15-én Budapesten és több vidéki nagyvárosban is műsorra tűzik Barna László és Sós Ágnes (a „Szerelempatak”rendezője) ISTENI KÉZ című filmjét, amely 2020 januárjában a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon telt házak előtt debütált.

isteni kez

A film rövid tartalma:
„Csángálót, a világhírű erdélyi brácsást kenyérkereső keze egyik napról a másikra cserbenhagyja. Az idős mester keze visszafordíthatatlanul remegni kezd. Az a zenész, aki kezéből kiejti a vonót, nem lehet többé a híres Szászcsávási banda tagja. Dumnezeu, a bandavezér prímás kizárja őt a zenekarból, melyben egész életében játszott. Bár elképzelhető, hogy Csángáló Parkinson betegsége gyógyítható, abban az archaikus világban, melyben ő él, s amely csak isten segítségét fogadja el, egy agyműtét teljesen elképzelhetetlen. A mester egyetlen reménye, hogy Bálint, a hozzá hasonló tehetségű unokája, továbbviszi a világon is egyedülálló zenei hagyatékot. Amikor már szinte minden veszni látszik, már csak a csoda, az Isteni kéz segíthet..."

A vetítések minden helyszínen november 15-én 18.30-kor kezdődnek.
Helyszínek és jegyvásárlási lehetőségek:
Budapest – Cinema City Mammut
Székesfehérvár – Cinema City Alba
Pécs – Cinema City
Miskolc – Cinema City
Debrecen – Cinema City
Szeged – Cinema City
Nyíregyháza – Cinema City / Nyír Plaza
Győr – Cinema City

Győrben november 8-án 19 órakor a Rómer Házban is lesz egy vetítés, ahol a film után Sós Ágnessel, a film producerével találkozhat a közönség:

A film előzetese: