TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ ORSZÁGSZERTE • 2021. július 1–4.
 
Fonó Budai Zeneház, 2020. november 21.
Gyimes egyedülállóan szép rétegét adja népi kultúránknak. Régies dallamvilága, hangszerelése, archaikussága messze kiemeli őt az idegen hatásoknak jobban kitett egyéb tájegységek közül. A gyimesi tánc és muzsika megigéz. A gardon monotonitása, a hegedű virtuózan intenzív játéka, a ropogtatások vérbősége, a sirülések szédületes hömpölygése, a hófehér viselet adta méltóság, a karincák kecsessége, a lassú magyarosok szívszaggató asszimetriája, a keservesek életeket megéneklő fájdalma olyan mély zamata ennek a kultúrának, hogy az ember beleszédül. De ez a beleszédülés jó.

gyimesi est fono

A nyavalya miatt sajnos Gyimesből nem jönnek vendégeink, de azért ezt az estét ennek a csodálatos muzsikának, táncnak szenteljük!
17.00 Babai Dániel néprajzkutató, etnoökológus előadása
18.00 Gyí, mes! - énekek, muzsikák, táncok a Tatros völgyéből
Közreműködik:
Lukács István, Mihó Attila, Vitos Eszter, Vizeli Balázs- hegedű, András Orsolya, Juhász Réka, Tintér Gabriella- ének, gardon, Juhász Dénes- furulya, táncosok: Hajdú Flórián és a Fonó Kamara Táncegyüttes: Appelshoffer János - Rémi Tünde, Berecz István- Bures Réka, Kele Kristóf- Gyetvai Júlia, Légár Dániel- Koronczi Alexandra, ifj. Zsuráfszki Zoltán- Szabó Judit
19.00 Maszkabál
Jegyár: 1000 Ft

Az esemény facebook oldala: