XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
30 helyszínen a Kárpát-medencében, 2022. június 11.
A Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál eddig sohasem látott, a Kárpát-medence harminc helyszínén egyidőben, azonos programpontokkal megvalósuló nagyszabású rendezvény, közel 20 000 táncos, zenész és kézműves részvételével.

csoori fesztival

A fesztivál célja, hogy a nagy nyilvánosság előtt megmutassa az öt évvel ezelőtt elindult Csoóri Sándor Program eredményeit, a népművészeti mozgalom kiemelkedően magas színvonalát, résztvevőinek sokaságát.
A fesztivál idején, Csíkszeredától Körmendig, a Kárpát-medence harminc helyszínén, azonos időpontban, sok ezer népviseletbe öltözött néptáncos részvételével zajlik istentisztelet, majd a templom előtti tánc. Igazi látványosságnak ígérkezik a néptáncosok, népzenészek felvonulása, a déli harangszó után elhangzó közös ének és körtánc.
A közös programokat követően délután, helyszínenként eltérő, változatos eseményekkel, tánctanításokkal, népzenei és kézműves bemutatókkal, gálaműsorokkal estig folytatódik a különleges fesztivál. A közel 20 000 táncos, zenész és kézműves részvételével létrejövő páratlan rendezvényen az érdeklődők megláthatják, hogy miként őrzi, éli meg és teremti ujjá a Kárpát-medence egyedülálló, csodálatos népművészetét sokezer idős és fiatal, határainkon innen és túl.
30 helyszínen, egyidőben a Kárpát-medencében:
Bőszénfa–Ropolypuszta, Budapest, Csíkszereda, Csongrád, Debrecen, Eger, Jászapáti, Kecskemét, Kozármisleny, Körmend, Lenti, Marosvásárhely, Nagyida, Nagyvárad, Nyíregyháza, Pápa, Pécs, Perkő, Révkomárom, Salgótarján, Sárospatak, Szabadka-Palics, Szarvas, Szamosújvár, Százhalombatta, Székelyudvarhely, Székesfehérvár, Szekszárd, Tatabánya, Vitnyéd

Az esemény facebook oldala:

A fesztivál facebook oldala: