XLII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2023. április 14–16.
tanchaz.hu
 
Kiscsősz, 2022. július 17.
A nevezés határideje: 2022. július 15.
Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület idén is meghirdeti a IX. Pajta Szólótáncosa versenyt, amelyre bárki jelentkezhet, függetlenül attól, hogy részesült-e díjazásban az előző évek folyamán.

pajta szolotancosa

• A verseny időpontja 2022. július 17. vasárnap. Ez a nap a Kiscsőszi Élő Értékhét zárónapja.
• A verseny helyszíne a Kiscsőszi Interaktív Faluház Pajtája.
• Lebonyolítás reggel 9 órától a verseny befejezéséig.
Terveink szerint:
• 9.00-10.30 – megbeszélések a zenekarral
• 10.30-13.00 – táncverseny (korosztályok emelkedő sorrendjében)
• 14.00 – eredményhirdetés
A programot gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában írjuk ki. A korosztályok közti eltérést nem vesszük figyelembe, a Zsűri minden versenyzőt a saját korának megfelelő szempontok alapján értékel. A korosztályokat csak a verseny időbeosztása miatt határozzuk meg. A kategóriák az alábbi korcsoportok szerint alakulnak:
Gyermek: 13 éves korig (aki a verseny napjáig nem töltötte be a 13. életévét) – első versenyblokk
Ifjúsági: 13-18 éves korig (szintén a verseny napjához viszonyítva) – második versenyblokk
Felnőtt: 18 éves kor felett – harmadik versenyblokk
Versenyezni lehet szólóban vagy párban bármely néprajzi tájegység táncával maximum 2,5 perces időtartamú bemutató formájában.
A versenyt négy-öttagú zsűri értékeli. A zsűri tagjai terveink szerint a régió ismert és kiemelkedő gyakorló táncpedagógusai lesznek.
A zsűri egységes jegyzetpapírt tölt ki minden versenyzőről, amelyet az eredményhirdetés után átad a versenyzőknek, így értékelést nyilvánosan nem tartunk.
Kérünk titeket a tisztességes felkészülésre és igényességre az előadásaitok során, hiszen minden benevezett versenyző díjban részesül. A zsűri a látott táncos viselkedése, megjelenése és a bemutatott produkció jellemzői alapján az alábbi díjak egyikét ítéli oda a versenyzőnek:
• Csűrdöngölő (fiú) – Lippentő (lány) táncos díj
(A férfias, vagy nőies táncmozdulatokat leghatásosabban megfogalmazó táncosoknak)
• Daliás (fiú) – Takaros (lány) táncos díj
(A szép tartással, eleganciával megfogalmazott táncprodukciókért)
• Figurázó (fiú) – Perdülő táncos (lány) díj
(A látványos, ritmusos, figuragazdag táncolásért)
• Értékőrző táncos díj
(A bemutatott tánc stílusos, eredeti anyaghoz hű megfogalmazásáért)
A zsűri a versenyzők legfeljebb 30 százalékának a fent megnevezett díjak mellett odaítélheti a Pajta Szólótáncosa díjat is. Ez a díj kiemeli az arra érdemeseket, külön kitüntetést jelent a zsűri tagjaitól.
A verseny improvizáción alapszik, így a zenekar előre megküldött koreográfiazenét nem tanul meg!!! Kérjük, ne küldjetek ilyeneket! A versenyre a mellékelt nevezési lapon lehet jelentkezni. A megjelölt táncokról értesítjük a kísérőzenekart.

Nevezési lap elérhető a következő linken:
A nevezés határideje 2022. július 15.

A nevezés díja 3.000 forint, melyet a helyszínen kell megfizetni. A díjat a zenekar és a zsűri tiszteletdíjára fordítjuk. Minden versenyző számára étkezést biztosítunk. Számlaigényüket a jelentkezési lapon, kérjük, előre jelezzék a következő számlázási adatokkal: Adózó neve, címe, adószáma.
Fontos! Kérjük, hogy csak olyan versenyzők jöjjenek, akik végig maradnak, megnézik vetélytársaikat és átveszik a díjukat. Aki nem várja meg a díjátadást, kizárja magát a díjazottak köréből, a neki ítélt elismerést a szervezők visszavonják.
További információ: eloforras.program@gmail.com
Szeretettel várunk benneteket Kiscsőszön!