XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Papp László Budapest Sportaréna, 2023. április 16.
Jelentkezési határidő: 2023. április 7., péntek
Kedves magyar néptáncosok, népzenészek, határon túl és a diaszpóra területein!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy a „Minden magyarok tánca” idén is fontos programja lesz az Országos Táncháztalálkozónak, amelynek vasárnapi programját a Papp László Budapest Sportarénában rendezi a Táncház Egyesület. Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület segítségével ismét szeretnénk ezt a magas színvonalú, mindannyiunk számára fontos programrészt az elmúlt évekhez hasonlóan megvalósítani.
A program lényege, hogy a határokon kívül és a diaszpórában élő magyarság néhány felemelő percben mutathassa be az anyaországtól távol szerzett tudást, mellyel nemzeti kultúráját gondozza.

Várjuk tehát idén is a Kárpát-medence határon túli tájain és a távoli országokban élő magyar néptáncosok és népzenészek jelentkezését erre a nagyszabású eseményre. (Kérjük, hogy magyarországi néptáncosok ne jelentkezzenek!) A jelentkezőknek lehetőségük nyílik a Küzdőtéren fellépni április 16-án, vasárnap, 13.30 órakor, egy közös színpadi produkció keretében.

A műsorszámot idén az erdélyi Küküllő-mente tájegységeinek táncaiból állítjuk össze az alábbiak szerint:

• Szegényes
• Pontozó
• Magyarlapádi karikázó
• Csárdás és szökő

A produkció jelentős része improvizáció lesz, mindössze néhány részletet fogunk megszerkeszteni. Kérjük a jelentkező együtteseket, ha van saját koreográfiájuk, azzal készüljenek, illetve küldjék el, hogy egy-egy részletét beszerkeszthessük a műsorba. A zenei összeállítás és a táncfolyamatok már elérhetőek a Táncháztalálkozó honlapján:

minden magyarok tanca magyarlapad karikazo

A szervezők a rendezvény napjára (vasárnapra) 50%-os belépőjegy kedvezményt adnak a fellépők számára. Ezt a lehetőséget kizárólag azok használhatják ki, akik előzőleg jelentkeztek és szerepelnek a fellépők listáján. A belépés a közreműködői bejáratnál lehetséges.

A bemutató előtt, a délelőtti órákban várható egy közös próba, amelynek helyszínét és időpontját a későbbiekben közöljük a jelentkezőkkel.
Táncfolyamatok a Minden magyarok táncához:

Az előző évek hagyományához hasonlóan idén is szeretnénk a rendezvényt követő hétfőn, április 17-én Kiscsőszön egy hangulatos főzőcskézéssel zárni a találkozást. Szeretettel várjuk azokat, akik nem rohannak hazafelé, vagy éppen erre vezet az útjuk Nyugat-Európa irányába. Szállást is tudunk biztosítani.

Jelentkezéseiteket a cimbi@iplus.hu e-mail címre várjuk a nevek pontos leírásával, e-mail címek megadásával.

A jelentkezés határideje: 2023. április 7., péntek

Szeretettel várunk benneteket!

Üdvözlettel: Kovács Norbert Cimbi

Bővebb információ: