XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
H K SZE CS P SZO V 
 • Köménymag Táncszövetkezet – Magyarói táncok haladóknak
  Jó hír a házunk táján: újraindul a Köménymag Táncszövetkezet haladó csoportja!
  Júlia Redő-tól és Attila Tompa-tól lesz szerencsénk «magyarói» táncokat tanulni a következő félévben 13 alkalommal
  - Időpont: hétfőnként 19.30-21.30 szeptember 11. és december11. közt
  - Helyszín: Klub Weryus (1066 Budapest, Teréz krt. 4., bejárat a Dohnányi utca felől)  A magyarói táncok ritkán tanított csodaszép táncanyag! A falu Marosvásárhelytől kb 55 km-re Szászrégen fele a Maros partján található. Az itteni táncok is a forgós-forgatós csoportba sorolhatóak, akárcsak a táncházakban gyakran húzott péterlaki vagy vajdszentiványi muzsikára járt táncrendek.
  Az egyik különlegessége a táncnak, hogy itt külső és belső láb hangsúllyal is forognak a párok. Egy másik érdekesség, egyfajta kiegyensúlyozottságot ad a táncnak, hiszen a „ricát”, amit a vajdaszentiványról és marossárpatakról már ismerhetünk egyik vagy másik irányba vezetve, itt mindkét irányba járják, és a „mögédobások”, és kar alatt forgatások is ugyanúgy vannak balra és jobbra haladva is.
  Nagyon elegáns és közben lendületes, könnyen megtanulható, mégis figurákban gazdag tánc ez, amit örömmel fogtok tudni használni táncházakban változatosabbá téve eddigi tánckincseteket.

  A TSZ pénzügyi osztálya egy új finanszírozási rendszert vezetett be a fenntarthatóság érdekében. Az egész tanfolyamra alkalmazzuk a bérletet, ami 34.000.- forint, ezzel a hozzájárulással tudtok részesülni a sok jóban és szépben. FONTOS: minimum 20 fő előzetes jelentkezésével (és bérlet váltásával) indul a csoport.
  Aki még nem szánta el magát, annak fel tudjuk ajánlani, hogy az első alkalomba belekóstolhat 3.000.- forintért, amit beszámítunk a bérletbe.

  Jelentkezni a komenymagtsz@gmail.com címen tudtok.

  Várunk szeretettel minden haladót!
 • „Greenfields” ír zene és táncház | Budapest – XI. kerület
  felnőtt táncházak 
  minden hónap első hétfőjén 19:00-21:00

  A Greenfields ír táncház 2023. október 2--tól, minden hónap első hétfőjén, 19:00-21:00 között újra várja az ír zene és tánc kedvelőit, táncot tanít: Graff Zoltán
  A zenekar repertoárja sokszínű. A hagyományos ír zene sokféleségét ismerhetjük meg, az egyszerű kocsmazene és a művészet sajátosan ötvöződik a programjukban. A táncházban megismerkedhetünk az ír táncokkal, és az ír dallamokkal egyaránt. A daltanítás angol nyelven folyik, minden esetben a magyar fordításokkal együtt.
  Belépőjegy: 1500 Ft

  TEMI Fővárosi Művelődési Ház
  1119 Budapest, Fehérvári út 47.
  Tel.: 06-1-203-3868
  fmh@fmhnet.hu

  www.fmhnet.hu 
  Esemény 
 • Tititá Táncműhely – Kezdő-újrakezdő mezőségi | Budapest – XIII. kerület
  néptánctanfolyamok 
  Hétfőnként 19:30-21:00

  2023 első félévében a TITITÁ Táncműhely kezdő csoportjában Belső-Mezőség páros táncaival kezdtünk el ismerkedni. A tavaszi tanfolyam ősszel folytatódik, az alapok átismétlése után folytatjuk a a MAGYARPALATKAI TÁNCOK tanulását.
  A tanfolyam tehát NEM teljesen kezdőknek szól, hanem azokat várjuk, akik már rendelkeznek a mezőségi tánc alapjainak ismeretével, így egy év eleji ismétlés után be tudnak kapcsolódni az oktatásba.
  A tanfolyam célja, hogy kezdő szintről indulva magabiztos, táncházakban használható formában elsajátíthassátok az egyik legnépszerűbb táncházi páros táncot!
  Időpont: 2023. szeptembertől decemberig, hétfőnként 19:30-21:00 (14 alkalom, őszi szünettel október 23-án)
  Helyszín: OFF Kultúr próbatermek - Tititá Tánciskola, 1045 Budapest, Berni utca 1.
  Megközelítés: vonattal Solymár-Óbuda felől vagy a Nyugati pályaudvarról vagy 14-es villamossal, 30, 30A buszokkal Angyalföld vasútállomás megállóig

  A részvételhez előzetes jelentkezést kérünk az alábbi jelentkezési lap kitöltésével: 

  Megközelítés: vonattal Solymár-Óbuda felől vagy a Nyugati pályaudvarról vagy 14-es villamossal, 30, 30A buszokkal Angyalföld vasútállomás megállóig
  ***
  Részvételi díj és további információk a jelentkezési lapon, valamint a tanfolyam@magyarneptanc.hu címen. A tanfolyammal kapcsolatos részletes tudnivalókat a visszaigazoló levelünkben küldjük el.
  A tanfolyamon korosztálytól függetlenül mindenkit szeretettel látunk párral vagy pár nélkül egyaránt. Párt hozni nem szükséges, a próbák párcserékkel zajlanak.
  Az oktatás kezdő-újrakezdő szinten (TITITÁ 2. szint) indul, a meglévő alapok ismeretével. Teljesen kezdőknek ugyanezen a napon, hétfőnként 18:00-19:30 közötti alapozó minitanfolyamainkat (TITITÁ 1. szint) ajánljuk, melynek elvégzése után következik ezen tánc oktatása.
  A próbák lépésről lépésre egymásra épülnek, így a táncanyag elsajátításához rendszeres részvételt javaslunk.

  Oktatók: Magyar Zsuzsanna és Nagy József, a TITITÁ Táncműhely vezetői

  Helyszín:
  Offkultúr – Tititá Tánciskola  ***
  További információ és érdeklődés: tanfolyam@magyarneptanc.hu; +36 20 970 3625 (Zsuzsi); +36 30 902 8782 (Jocó)

  Szeretettel várunk benneteket!
  Facebook oldal:

  Az esemény facebook oldala:


  magyar zsuzsa nagy jozsef
 • Tititá Táncműhely – Néptánc kezdőknek minitanfolyamok | Budapest – XIII. kerület
  néptánctanfolyamok 
  hétfőnként 18:00–19:30
  Mindig is érdekelt a néptánc, de sosem volt még alkalmad kipróbálni? Szívesen megismerkednél a magyar népi kultúra ezen ágával, de jól jönnének az alapok? A magyar néptánc többről szól, mint a csárdás? Most megmutatjuk, mi fán terem a bokázó, a lengető és a höcögő!
  ***
  Szeretettel várunk a TITITÁ Táncműhely kezdőknek és újrakezdőknek szóló, 4 hónapos TELJESEN KEZDŐ-ALAPOZÓ minitanfolyam-sorozatára, mely a magyar néptánc alapjaiba nyújt betekintést több tájegység táncmotívumain és alaplépésein keresztül.
  JELENTKEZÉS és TOVÁBBI INFORMÁCIÓ a jelentkezési lapon: 
  ***
  Időpont: 2023. szeptembertől decemberig hétfőnként 18:00-19:30 (14 alkalom, őszi szünettel október 23-án)
  Helyszín: OFF Kultúr - Tititá Tánciskola próbaterme  Megközelítés: vonattal Solymár-Óbuda-Újpest felől vagy a Nyugati pályaudvarról vagy 14-es villamossal, 30, 30A buszokkal Angyalföld vasútállomás megállóig
  ***
  Tanfolyamunkat azokra a felnőttekre gondolva hirdetjük meg, akik szeretnék kipróbálni a néptáncot, szeretnének megismerkedni az alapokkal, akár kíváncsiságból, érdeklődésből, akár azzal a céllal, hogy a tanultak birtokában biztosabb alapokkal kezdhessenek táncházi táncok (pl. kalotaszegi, mezőségi stb.) tanulásába.
  A tanfolyam mindenki számára nyitott korosztálytól és előképzettségtől függetlenül, lehet jönni párban és pár nélkül is. A tanfolyam alapozó jellegéből adódóan lesznek szólóban (pár nélkül), körben és párban táncolható részek is. Az oktatás párcserével, illetve igény szerint saját párral történik.
  Részvételi díj és további információk a jelentkezési lapon, valamint a tanfolyam@magyarneptanc.hu címen. A tanfolyammal kapcsolatos részletes tudnivalókat visszaigazoló levelünkben küldjük el a jelentkezőknek.
  ***
  Oktatók: Nagy József és Magyar Zsuzsanna - a TITITÁ Táncműhely vezetői
  Érdeklődés és további információ: tanfolyam@magyarneptanc.hu; +36 20 970 3625 (Zsuzsi) vagy +36 30 902 8782 (Jocó)
  Szeretettel várjuk minden tánc iránt érdeklődő, leendő táncosunkat!

  Facebook oldal:

  Az esemény facebook oldala:

  magyar zsuzsa nagy jozsef