XLII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2023. április 14–16.
tanchaz.hu
 
H K SZE CS P SZO V 
 • Pöttöm néptánc – Debrecen
  hétfőnként 16:45 – 17:45

  Várjuk azokat a gyerekeket, akik bepillantást szeretnének nyerni a népi hagyományok és kultúra világába, megtanulni közösen játszani, énekelni. A játékok fejlesztik a gyerekek ritmusérzékét, mozgáskoordinációját, a test-képének kialakulását, támogatják a beszédfejlődést, segítik a kapcsolat-teremtő képesség kialakulását, ezáltal a későbbikben a közösségbe való optimális beilleszkedését.

  A foglalkozást tartja Hartman Zsófia, aki 15 éve a Hajdú Táncegyüttes tagja és az ottani óvodás csoport vezetője.
  Ajánlott 3-6 éves korig.
  A foglalkozás díja: 800Ft/alkalom
  6 alkalom bérlet: 4200Ft (lejárati dátum nélkül)
  Az eseményre regisztráció szükséges, amit messengeren, vagy az alábbi telefonszámon tudtok megtenni: 06(52)68832

  Helyszín: Pagony – Debrecen  Az esemény facebook oldala:
 • Mezőmegyeri néptánctanfolyam – Békéscsaba
  minden hétfőn 18:30-tól

  „Végzős középiskolás voltam, amikor testközelbe kerültem a színpadi néptánccal. Már akkor voltak, akik megkérdezték, hogy nem kezdtem el egy kicsit későn? Azóta sok, sok év telt el, s a viszonyom is más lett ezzel a művészeti ággal. A mesterem néhány év múlva már elküldött tanítani. Azóta majdnem fél évszázad telt el. 2003-ban létrehoztuk a MINDENKI NÉPTÁNC ISKOLÁJÁT. 0 – 99 éves korúaknak szoktuk hirdetni, ami majdnem be is vált. Majdnem, mert 99 éves még nem volt. Eleinte örültünk, hogy majdnem 60 évesek is jelentkeztek, de követték őket a hetvenesek, s a legidősebb jelentkező eddig, egy 80 éves hölgy volt. Volt 0 éves is, őt egy várandós kismamánk hozott el. Sokszor elkísérték a szülőket a kisgyermekek és a nagyobbak is, akik később a táncházainkban is elvitték a táncba a szülő és nagyszülő korúakat is.
  Ha ilyet lát az ember, akkor meggyőződik arról, hogy érdemes új csoportot is szervezni. Ezért megint várunk új jelentkezőket, SZEPTEMBER 5-ÉN ÉS MINDEN HÉTFŐN 18:30-TÓL A MEZŐMEGYERI MŰVELŐDÉSI HÁZBAN!"
  Pintér Tibor

  Helyszín: Művelődési Ház – Békéscsaba

 • Kalotaszegi páros és férfi táncok
  hétfőnként 18:30-tól
  A Kertész Táncegylet Start csoportja szeptember 12-én tartja az első próbáját a MATE Budai Campusán, ahova minden kedves táncolni vágyót vár! A féléves táncanyag Kalotaszegi páros és férfi táncok lesznek Nádasmentéről. A próbát tartja: Bertalan Éva és Kovács Márton. Az első próba díjmentes!

  Helyszín: Kertész Táncegylet próbaterme  Az esemény facebook oldala:
 • Fonó Session – Moldvai örömzene
  „Fogd a hangszered, és csatlakozz!”

  Fonó Session sorozatunk kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy anélkül.

  Kéthetente MOLDVAI SESSION a Vénica zenekarral. Bármilyen hangszerrel becsatlakozhatsz! Az ismert és kevésbé ismert moldvai táncdallamok mellett énektanítással is készülünk. Házigazda: Dósai Gergely – furulya, Korsós Kinga – koboz, ének (Vénica zenekar)

  Ingyenes program!

  Fonó Budai Zeneház
  1165 Budapest, Sztregova u 3.
  Tel.: 06-1-260-5300

  www.fono.hu
 • Fonó Session – Citerás örömzene
  „Fogd a hangszered, és csatlakozz!"

  Várunk minden érdeklődőt Barna Anikó, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója vezetésével megvalósuló citerás örömzenére!

  Fonó Session sorozatunk kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy anélkül.

  „Szeretettel várok mindenkit, aki citerázik, szereti a citeramuzsikát, szeret citerásokkal zenélni bármilyen más hangszeren, vagy akár citera alá táncolni, énekelni. Nem számít mióta játszol, bátran csatlakozz! C-s hangszert hozz, hogy együtt tudjunk muzsikálni!"

  Ingyenes program!

  Fonó Budai Zeneház
  1165 Budapest, Sztregova u 3.
  Tel.: 06-1-260-5300

  www.fono.hu
 • Fonó Session – Gyimesi örömzene és nótázás
  kéthetente hétfőnként 18:00 — 22:00

  „Fogd a hangszered, és csatlakozz!”

  Fonó Session sorozatunk kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy a nélkül. Gyimesi örömzene és nótázás minden második hétfőn a Pesti Csángók Baráti Társasággal.

  Várunk mindenkit furulyával, hegedűvel, ütőgardonnal vagy csupán énekhangjával!

  Ingyenes program!
  Fonó Budai Zeneház
  1165 Budapest, Sztregova u 3.
  Tel.: 06-1-260-5300

  www.fono.hu
 • Fonó Session – Ír session | Budapest – XI. kerület
  kéthetente hétfőnként 19.00-23.00
   
  „Fogd a hangszered, és csatlakozz!”
   
  Fonó Session sorozatunk kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy anélkül.
   
  Kéthetente hétfőnként ír session, ahol jig-ek, reel-ek és egyéb tradicionális ír táncdallamok hangoznak el. A közös zenéléshez írt hagyományok szerint, szabadon lehet csatlakozni. Szokásos hangszerek: fuvola, hegedű, akkordeon, koncertina, gitár, buzuki, banjo, bodhran.
   
  7-től 8-ig "slow session" van, ahol tanulni lehet: lassabb tempóban gyakorolni, a nehéz részeket kitisztázni, repertoárt bővíteni, egyebek. Hozz hangszert és kapcsolódj be, amikor ismerős dallam csendül fel! Mindig figyelj a többiekre, az ír session nemzetközi illemkódexét itt olvashatod.
   
  Ingyenes program!
  Fonó Budai Zeneház
  1165 Budapest, Sztregova u 3.
  Tel.: 06-1-260-5300

 • „Greenfields” ír zene és táncház | Budapest – XI. kerület
  felnőtt táncházak 
  minden hónap első hétfőjén 19:00-21:00

  A Greenfields ír táncház 2022. október 3-án, hétfőn 19:00-21:00 újra várja az ír zene és tánc kedvelőit, táncot tanít: Kapsza Dóri.
  A zenekar repertoárja sokszínű. A hagyományos ír zene sokféleségét ismerhetjük meg, az egyszerű kocsmazene és a művészet sajátosan ötvöződik a programjukban. A táncházban megismerkedhetünk az ír táncokkal, és az ír dallamokkal egyaránt. A daltanítás angol nyelven folyik, minden esetben a magyar fordításokkal együtt.
  Belépőjegy: 1200 Ft

  TEMI Fővárosi Művelődési Ház
  1119 Budapest, Fehérvári út 47.
  Tel.: 06-1-203-3868
  fmh@fmhnet.hu

  www.fmhnet.hu 
 • Tititá Táncműhely – kezdő-újrakezdő mezőségi tanfolyam | Budapest – XIII. kerület
  néptánctanfolyamok 
  hétfőnként 19:30-21:00

  2022 első félévében a TITITÁ Táncműhely kezdő csoportjában Mezőség páros táncaival kezdtünk el ismerkedni. A tavaszi tanfolyam ősszel folytatódik, az alapok átismétlése után folytatjuk a MAGYARPALATKAI-MEZŐKESZÜI TÁNCOK tanulását.
  A tanfolyam tehát NEM teljesen kezdőknek szól, hanem azokat várjuk, akik már rendelkeznek a mezőségi tánc alapjainak ismeretével, így egy év eleji ismétlés után be tudnak kapcsolódni az oktatásba.
  A tanfolyam célja, hogy kezdő szintről indulva magabiztos, táncházakban használható formában elsajátíthassátok az egyik legnépszerűbb táncházi páros táncot!

  A részvételhez előzetes jelentkezést kérünk az alábbi jelentkezési lap kitöltésével: 

  Időpont: 2022. szeptembertől decemberig, hétfőnként 19:30-21:00 (őszi szünettel október 24-én és 31-én)
  Helyszín: OFF Kultúrszövőgyár 4-es számú próbaterme

  Megközelítés: vonattal Solymár-Óbuda felől vagy a Nyugati pályaudvarról vagy 14-es villamossal, 30, 30A buszokkal Angyalföld vasútállomás megállóig
  ***
  Részvételi díj és további információk a jelentkezési lapon, valamint a tanfolyam@magyarneptanc.hu címen. A tanfolyammal kapcsolatos részletes tudnivalókat a visszaigazoló levelünkben küldjük el.
  A tanfolyamon korosztálytól függetlenül mindenkit szeretettel látunk párral vagy pár nélkül egyaránt. Párt hozni nem szükséges, a próbák párcserékkel zajlanak.
  Az oktatás kezdő-újrakezdő szinten (TITITÁ 2. szint) indul, a meglévő alapok ismeretével. Teljesen kezdőknek ugyanezen a napon, hétfőnként 18:00-19:30 közötti alapozó minitanfolyamainkat (TITITÁ 1. szint) ajánljuk, melynek elvégzése után következik ezen tánc oktatása.
  A próbák lépésről lépésre egymásra épülnek, így a táncanyag elsajátításához rendszeres részvételt javaslunk.

  Oktatók: Magyar Zsuzsanna és Nagy József, a TITITÁ Táncműhely vezetői

  Helyszín:
  Offkultúr – Tititá Tánciskola  ***
  További információ és érdeklődés: tanfolyam@magyarneptanc.hu; +36 20 970 3625 (Zsuzsi); +36 30 902 8782 (Jocó)

  Szeretettel várunk benneteket!
  Facebook oldal:

  Az esemény facebook oldala: {fa-facebook-square }


  magyar zsuzsa nagy jozsef
 • Tititá Néptánc kezdőknek minitanfolyamok | Budapest – XIII. kerület
  néptánctanfolyamok 
  hétfőnként 18:00–19:30
  Mindig is érdekelt a néptánc, de sosem volt még alkalmad kipróbálni? Szívesen megismerkednél a magyar népi kultúra ezen ágával, de jól jönnének az alapok? A magyar néptánc többről szól, mint a csárdás? Most megmutatjuk, mi fán terem a bokázó, a lengető és a höcögő!
  ***
  Szeretettel várunk a TITITÁ Táncműhely kezdőknek és újrakezdőknek szóló, 4 hónapos TELJESEN KEZDŐ-ALAPOZÓ minitanfolyam-sorozatára, mely a magyar néptánc alapjaiba nyújt betekintést több tájegység táncmotívumain és alaplépésein keresztül.
  JELENTKEZÉS és TOVÁBBI INFORMÁCIÓ a jelentkezési lapon: 
  ***
  Időpont: 2022. szeptembertől decemberig hétfőnként 18:00-19:30 (őszi szünettel október 24-én és 31-én)
  Helyszín: OFF Kultúrszövőgyár 4-es számú próbaterme (Tititá tánciskola)  Megközelítés: vonattal Solymár-Óbuda-Újpest felől vagy a Nyugati pályaudvarról vagy 14-es villamossal, 30, 30A buszokkal Angyalföld vasútállomás megállóig
  ***
  Tanfolyamunkat azokra a felnőttekre gondolva hirdetjük meg, akik szeretnék kipróbálni a néptáncot, szeretnének megismerkedni az alapokkal, akár kíváncsiságból, érdeklődésből, akár azzal a céllal, hogy a tanultak birtokában biztosabb alapokkal kezdhessenek táncházi táncok (pl. kalotaszegi, mezőségi stb.) tanulásába.
  A tanfolyam mindenki számára nyitott korosztálytól és előképzettségtől függetlenül, lehet jönni párban és pár nélkül is. A tanfolyam alapozó jellegéből adódóan lesznek szólóban (pár nélkül), körben és párban táncolható részek is. Az oktatás párcserével, illetve igény szerint saját párral történik.
  Részvételi díj és további információk a jelentkezési lapon, valamint a tanfolyam@magyarneptanc.hu címen. A tanfolyammal kapcsolatos részletes tudnivalókat visszaigazoló levelünkben küldjük el a jelentkezőknek.
  ***
  Oktatók: Nagy József és Magyar Zsuzsanna - a TITITÁ Táncműhely vezetői
  Érdeklődés és további információ: tanfolyam@magyarneptanc.hu; +36 20 970 3625 (Zsuzsi) vagy +36 30 902 8782 (Jocó)
  Szeretettel várjuk minden tánc iránt érdeklődő, leendő táncosunkat!

  Facebook oldal:

  Az esemény facebook oldala:

  magyar zsuzsa nagy jozsef
 • Magyarpalatkai tánctanfolyam | Budapest – VII. kerület
  néptánctanfolyamok 
  hétfőnként 19.00-21.00 óráig

  Szeptembertől induló tanfolyamunkon magyarpalatkai páros táncokat fogunk tanítani.
  Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.
  A táncokat tanítja: Bánhegyi Nikoletta és Bohus György

  Helyszín: Garay Dance Corner

 • Somogyi kanásztánc tanfolyam | Miskolc
  néptánctanfolyamok 
  minden hétfőn este 18.00-tól

  Somogyi kanásztánc
  Oktató: Nyíri Gábor

  Helyszín: VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház  Tel.: 06-46-508-909
  varosszelibetyarok@gmail.com