Országos TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ és Kirakodóvásár • 2018. április 13–15.
tanchaz.hu
alkotonapi_tancosok

Alkotónapi pályázatok a szentendrei Skanzenben
A pályázatok beérkezési határideje: 2015. április 13.A Kallós Zoltán néprajzkutató, népzenegyűjtő életművét bemutató nagyszabású kiállításunk kapcsán ebben az évben a gyűjtés fogalma köré építjük fel az alkotónapi megmérettetést. Pályázni lehet képzőművészeti alkotásokkal, kisfilmmel, melyekben valamilyen formában megjelenik a gyűjtés, valamint népzene-, népdal- és néptáncos produkciókkal Kallós Zoltán gyűjtéséből.


Ugye, Te is szívesen gyűjtöttél már szép kavicsokat, képeket vagy kedves tárgyakat? Vajon most is gyűjtesz valamit? Miért kezdtél a gyűjtésbe? Miért tartod fontosnak, értékesnek, szépnek gyűjtésed tárgyát? Oszd meg velünk!
A pályázók között értékes nyeremények találnak gazdára.


I. Képzőművészeti pályázat
(5 -14 éves korig és családoknak)
Készíts illusztrációt gyűjteményedről vagy egy olyan olvasmányodról, amiben a gyűjtés valamilyen formában megjelenik!
A különféle anyagokból és technikákkal elkészített, síkbeli alkotásokat legfeljebb A/3-as méretben, paszpartuzva kérjük beküldeni. Az elbírálás óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, csoportos és családi kategóriában történik.


II. Népzene, néptánc, népdal a Kallós archívumból
(Korhatár nélkül, csoportok jelentkezését is várjuk)
Kallós Zoltán gyűjtéseiből válogatott népzene, néptánc vagy népdal előadásával pályázhat az, aki szeretné, hogy a Szentendrei Skanzenben megrendezendő
Alkotónap (május 1.) programja általa is gazdagodjék.


III. Kisfilm
(Felső tagozatosoknak, középiskolásoknak és felnőtteknek)
Készíts interjút, gyűjts adatokat, véleményeket valamilyen fontos, értékes dologról, jelenségről, tárgyról, vagy mutass be egy olyan embert a környezetedből, akit „gyűjtőpontnak” tartasz. Ha Te magad is gyűjtő vagy, gyűjtésed történetét és lényegét foglald össze egy 1 – 3 perces kisfilmben.

IV. Hobbigyűjtők fóruma
(Korhatár nélkül)
Május 1-jén, az Alkotónapon és a rákövetkező hétvégén (május 2-án és 3-án is) fórumot teremtünk a hobbigyűjtőknek arra, hogy elhozzák és bemutassák gyűjteményüket (pl. szalvéta, bélyeg, kisautó, kártyanaptár, képregény, stb.) és újabb darabokra cseréljék másodpéldányaikat. A gyűjtemények összehangolása miatt előzetes jelentkezés szükséges.


Fontos!
A pályázat részletei, az ajánlott irodalmi lista és a nevezési lapok megtalálhatók:


A pályázatok beérkezési határideje: 2015. április 13. (hétfő)