tanchaz.hu
Papp László Budapest Sportaréna, 2018. április 15., vasárnap
Jelentkezési határidő: 2018. április 5.
Kedves Magyar Néptáncosok, Népzenészek határon túl és a diaszpóra területein!

A Táncház Egyesület az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesülettel együttműködve ismét a Táncháztalálkozó programjába illeszti a „Minden magyarok tánca" című eseményt. Az elmúlt években erre a programra egyre nagyobb volt az érdeklődés. Nagy örömünkre a világ minden tájáról érkeztek táncos kedvű résztvevők, akik rövid közös gyakorlás után a Táncháztalálkozó központi színpadán mutatták be tudásukat a közönségnek.

minden magyarok tanca

Várjuk tehát idén is a Kárpát-medence határon túli tájain és a távoli országokban élő magyar néptáncosok és népzenészek jelentkezését erre a nagyszabású eseményre (kérjük, hogy magyarországi néptáncosok ne jelentkezzenek!). A jelentkezőknek lehetőségük nyílik a Küzdőtér színpadán fellépni április 15-én, vasárnap, kora délután egy közös színpadi produkció keretében.

A műsorszámot idén a Dunántúl tájegységeinek táncaiból állítjuk össze az alábbiak szerint:
- sárközi karikázó
- decsi verbunk
- sárközi és somogyi ugrós, kanásztánc
- somogyi lassú és friss csárdás.

A produkció jelentős része improvizáció lesz, mindössze néhány részletet fogunk megszerkeszteni. A dalokat és zenéket a rendezvény előtt néhány héttel elküldjük a jelentkezők számára, ezek összeállításán jelenleg dolgozunk. A zenei összeállítás és a dalszövegek a Táncháztalálkozó honlapján is fellelhetőek lesznek.

A szervezők a rendezvény napjára (vasárnapra) 50%-os belépőjegy kedvezményt adnak a fellépők számára. Ezt a lehetőséget kizárólag azok használhatják ki, akik előzőleg jelentkeztek és szerepelnek e fellépők listáján. A belépés a közreműködői bejáratnál lehetséges.

A bemutató előtt, a délelőtti órákban várható egy közös próba, melynek helyszínét és időpontját a későbbiekben közöljük a jelentkezőkkel.

Az előző évek hagyományához hasonlóan idén is szeretnénk a rendezvényt követő hétfőn, április 16-án Kiscsőszön egy hangulatos főzőcskézéssel zárni a találkozást. Szeretettel várjuk azokat, akik nem rohannak hazafelé, vagy éppen erre vezet az útjuk Nyugat-Európa irányába. Szállást is tudunk
biztosítani.

Jelentkezéseiteket a cimbi@iplus.hu e-mail címre várjuk a nevek pontos leírásával, e-mail címek megadásával.
A jelentkezés határideje: 2018. április 5.

Szeretettel várunk benneteket!
Kovács Norbert Cimbi – Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület
Berán István – Táncház Egyesület