XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
tanchaz.hu
 
Hagyományok Háza, 2023. június 24.
Idén is izgalmas programokkal vár kicsiket és nagyokat a Múzeumok éjszakáján a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum a Hagyományok Házában.
Ezen a különleges éjszakán megnyitjuk múzeumi raktárunkat, ahol több mint 8000 darabot számláló unikális gyűjteményünk rejlik. Vezetett túráinkon megismerkedhetnek a Budai Vigadó épületének rejtett zugaival, betekinthetnek a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum Miskagyűjteményébe, a fiatalabbak megismerhetnek, az idősebbek pedig nosztalgiázva láthatnak viszont már nem használatos audiovizuális hordozókat és azok lejátszóeszközeit Archívumunkban, valamint a Sisi és a népművészet – a csipke vonzásában című kiállításunk kurátora is készül tárlatvezetéssel.

muzeumok ejszakaja hh 2023

Népi kézművesek segítségével kipróbáljuk a bútorfestést, hímzünk és tésztát is gyúrunk. Mozogj a műtárgyakkal! programunk során könnyen
elsajátítható koreográfiával mozgásba hozzuk a Hagyományok Házát és műtárgyainkat. A Meseszó Egyesület mesemondóinak előadása után pedig mi döntjük el, hogy kinek a meséje nyerje a Mesepárbajt. S ha mindez még nem volna elég, este a Magyar Állami Népi Együttes zenekara cigányzenei koncertjével varázsol kávéházi hangulatot az Átriumba. Az est zárásaként pedig Varga Helena és zenekara koncertjével olvadunk bele a nyári éjszakába, akiknek a tradicionális, archaikus cigány hallgatók, magyar népdalok, cigány gospelek és modern dalok is a repertoárjuk része.

Tartsanak velünk!

Részletes program és bővebb információ: