XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
2016. szeptember 16., péntek 18 óra, Budapest: a Polgárok Háza évadnyitó estje – kiállítással és vásárral
2016. szeptember 17., szombat 18 óra, Budakeszi: a „Keszi táncház vendégzenekarokkal” sorozat estje – táncházzal
Főszervező: ’Sigmond Bertalan önkormányzati képviselő (Budakeszi), a Polgárok Háza munkatársa
Szervezőpartnerek: Polgárok Háza – Budapest, Erkel Ferenc Művelődési Központ – Budakeszi, Budakeszi Kultúra Alapítvány. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla program ideiglenes kollégiuma támogatásával jött létre.

Gyimes mail

Részletek:
Szeptember 16., péntek 18 óra, Budapest: a Polgárok Háza évadnyitó estje – kiállítással és vásárral

A budapesti Polgárok Háza tisztelettel meghívja Önt és kedves családját évadnyitó estjére, mely egyben Kárpát-medencei Magyar Népművészet sorozata „A magyarság peremvidékei” című évadának első rendezvénye: szeptemberben a gyimesi, októberben a moldvai csángókat, novemberben és decemberben pedig az Al-Dunához, illetve a Dunántúlra települt bukovinai székelyeket látják vendégül.   Ünnepi beszédet mond: Schmittné Makray Katalin Díszvendég: Salamon József gyimesbükki plébános  „A gyimesi hegyek kőből vannak rakva” Válogatás a gyimesbükki tájház gyűjteményéből, valamint mai alkotók munkáiból, akik visszatanulták a bundahímzést, tojásírást, viseletkészítést.  A kiállítást megnyitja: Kóka Rozália, a Népművészet Mestere, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja  
„Este a Gyimesbe jártam” A gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskola néptánccsoportjának előadása Közreműködnek:  Tankó Fülöp „Gyugyu” mesemondó, a Népművészet Mestere,  Szőcs András „Honvéd” és felesége gyimesi táncosok, gyimesi mesemondó és zenész gyerekek. Muzsikál: Tankó Előd és zenekara
Az est végén közönségünk megkóstolhatja a gyimesi házi sajtot, túrót, szalonnát és kolbászt, melyeket pálinkával öblíthetnek le. Népművészeti vásár és gyimesi termények: kokojza (áfonya) befőtt, szörpök, teafüvek vására várja az érdeklődőket!

Részvételi szándékát kérjük, jelezze szeptember 14-ig munkanapokon 9-17 óra között a +36-1/299-8050, +36-1/299-8065 telefonszámokon vagy elektronikus levélben: evadnyito@polgarokhaza.hu.
Belépés csak regisztrált vendégeknek!
A belépés díjtalan!