XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 

Bem6

2016. május 7., szombat 19.00
Az első, mindenki számára nyitott táncház – Sebő Ferenc és Halmos Béla vezetésével – 1973. november 13-án nyílt meg a Kassák Klubban. A később Sebő-Klubként elhíresült rendezvénysorozat messze túlmutatott az egyszerű táncházas összejövetelen. Céljuk elsősorban a városi népzene megismertetése, vagyis költőink verseiben megszólaló „énünk” népzenei hagyományokkal történő interpretálása volt. A Sebő-együttes azonban a zene megszerettetésén túl sajátos eszközeivel segíteni kívánta az aktív-közösségi életforma feltételeinek megteremtését, azt, amit a beat-mozgalom csak részben tudott megvalósítani. Az együttes a népművészet által ihletett és magyar költők verseire született népzenei dalok együttes kultuszának megteremtésére törekedett.

sebo klub

Ezt a hagyományt 2008 óta a Budavári Művelődési Házban folytatjuk. Az esteket koncerttel, vetítéssel, meglepetésvendégekkel kezdjük, házigazda a Sebő-együttes: Sebő Ferenc, Barvich Iván, Perger László, Soós Réka, Tímár Sára.

Halmos Béla halála lezárt egy korszakot, ezért úgy döntöttünk, hogy jöjjenek a fiatalok. A táncházi muzsikára megfogadtuk Mihó Attilát és bandáját, ők úgy húzzák a széki zenét, ahogy mi mindig is szerettük volna. Tánctanárunk Csatai László "Csidu", aki az elmúlt évtizedekben a világ 27 országában tanított már magyar néptáncot.

Belépő: 1000 Ft

Bővebb információ: