XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 

26. Nemzetközi Film és Zenei Együttlét
2016. április 27. – május 1. Monostori Erőd, Komárom

mediawave 2016

A PROGRAMRÓL
„Nem ígérünk felhőtlen szórakozást nyújtó, könnyed kikapcsolódást jelentő programokat, amelyeket egy könnyű délutáni vagy esti séta és borozgatás közben le lehet tudni. Sokkal inkább többségében olyanokat, amelyek minimum elgondolkoztatnak, de esetleg sokáig, netán maradandóan emlékezetünkbe vésődnek.
Nem ígérünk sztárokat, híres, világhírű előadókat, de maradandó élményt okozót, jó néhányat. Persze jól tudjuk, hogy a nyitottsággal ellentétesen léteznek a különböző ízléskörökbe beszorult embertársaink, akik ellenérzéssel bírnak a nem saját körükön belüli produkciók iránt. Az ő megnyugtatásukra közöljük, hogy viszonylagos tematizálással, stílustisztasággal vannak szerkesztve programjaink, kis utánjárással ezen szerkesztési elvek felfedezhetők. De ne reménykedjetek, akár akarjátok, akár nem, bele fogtok futni olyan programokba, amelyek ezt a tisztaságot megtörik. Mert a népnevelői hevület örök és naiv kísérletezésre sarkall bennünket. Hátha támadnak repedések, netán rések az önmagunkra zárt érzékelés burkán.
Remélem tovább sikerül feszegetnünk a sokak által ellentétpárnak tartott népi és urbánus szellemi áramlatokhoz való közelítést, amely a kezdetektől „volt” fesztiváljaink jellegzetessége volt. Azaz a hagyomány és a modern formák kettősége és azok egymást ihlető, motiváló jellege izgatott bennünket elsősorban az elmúlt 23 év során. Az értékes múlt és az izgalmas – bár korántsem biztos, hogy tökéletes – kísérletekkel teli jelen és jövő!"

Programok és bővebb információ: