XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
karavan_familia

Megjelent a Karavan Familia jubileumi lemeze
a Fonó gondozásában!
Karavan Familia: asvin
FA 290-2
10 éves a Karavan Familia. Ebből az alkalomból a különleges családi zenekar egy kivételes CD-t készített, amelyen 10 dal hallható 10 vendégművész-barát közreműködésével. A szülők és gyermekeik által létrehozott, egyedülálló együttes az elmúlt 10 évben saját világot teremtett a cigány vokális hagyományok nyomán. Miközben a minőségi cigány zene megteremtésének szentelték tehetségüket és tudásukat, ötleteikkel és hozzáállásukkal bizonyították, hogy a cigány zene intelligens és szellemes, bölcs és befogadó. A Karavan Familia jubileumi lemezével a cigány kultúra valódi arcát és harmóniáját mutatja meg.
Az új repertoárt a magyarországi cigány dallamok mellett albán, bolgár, erdélyi, macedón, orosz, román, spanyol és szerb cigány zenei feldolgozások, egy arab népdal és néhány saját szerzemény teszi teljessé.
A dalokban a különböző jellegzetes európai cigány zenei stílusok mellett érezhető a latin zene, a blues, a jazz, a fado, az R&B, a flamenco vagy a funky hangulata is, mindezekből különleges, és eddig nem hallott cigány világzene született. A sokszínűség mellett azonban a Karavan Família mindvégig képes megőrizni sajátos, csak rá jellemző stílusát, amely egyszerre fiatalos és hagyománytisztelő, szórakoztató és szerethető. Az Asvin, vagyis Könnycsepp című új Karavan Familia lemez egy család üzenete szeretetről, fájdalomról, hagyományról és békességről.

A CD szereplői:

Karavan Família:
Nagy István – ének, gitárok, szájharmonika
ifj. Nagy István – ének, gitárok
Farkas Ica – ének
Nagy Niki – ének

Vendégművészek:
Harcsa Veronika – ének
Balogh Kálmán – cimbalom
Dés András – ütőhangszerek
Kovács Ferenc – trombita
Bede Péter – szaxofon
Marosi Zoltán – harmonika
Novák Csaba – nagybőgő
Horváth „Plútó” József – basszusgitár
Fekete János „Jammal” – beat box
Nyári Oszkár – vers

A lemez a Fonó webboltban elérhető, hamarosan a terjesztőknél és a digitális felületeken is kapható lesz az album.