XLIV. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2025. április 4–6.
tanchaz.hu
 
tancolo_tavasz

XII. Keszthelyi Táncpanoráma
Keszthely, 2014. szeptember 18-20.
A Keszthelyi Táncpanoráma a Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös szervezésében kerül megrendezésre immáron 12. alkalommal. A táncfesztiválon idén a Bozsik Yvette Társulat, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Szegedi Kortárs Balett állít színpadra darabot, kiegészítő programként pedig Dusa Gábor fotóművész kiállítását és Lakatos Lakijani János szórakoztató tánctörténeti prezishowját élvezheti a régi táncszerető közönsége.


- Nagyszabású táncházzal és egy hihetetlenül szórakoztatató tánctörténeti prezentációval, a Táncoló filmkockákkal kiegészülve érkezik Keszthelyre a Nemzeti Táncszínház szervezésében idén tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Keszthelyi Táncpanoráma. A keszthelyiek ez alkalommal is három nagy táncegyüttes, a Bozsik Yvette Társulat, a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (korábban Honvéd Táncszínház) produkcióit láthatják. A fesztivál Dusa Gábor fotóriporter 24 című fotókiállításával és a Táncoló filmkockákkal, Lakatos János Nívó-díjas koreográfus, táncpedagógus hihetetlenül szórakoztató tánctörténeti prezentációjával gazdagodott. Utóbbiból megtudhatják többek között azt, hogy melyik a „Legtöbb libabőrt kiváltó táncjelenet” a tánctörténelemben – mondta Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója.


Keszthely a Balaton-part legnépesebb városa, hagyományokban gazdag kulturális és oktatási központ, egyetemi város, a Balaton egyik leglátogatottabb települése, amelynek egyik fontos kulturális eseményévé vált a Keszthelyi Táncpanoráma, amely a táncművészet kiemelkedő társulatait vonultatja fel több – néptánc, táncszínház, modern balett – műfajban. A felnőtt korosztálynak szóló esti előadások mellett, a gyermekekre is gondolva, professzionális együttes tolmácsolásában táncos mesedarabot is műsorra tűztünk. Idén a Bozsik Yvette Társulat Csillagokkal táncoló Kojot című előadását láthatják a gyerekek, míg a felnőtt közönséget a Honvéd Táncszínház Táncoló Tavasz, valamint a Szegedi Kortárs Balett Rítus című produkciója szórakoztatja.


PROGRAM

2014. szeptember 18., csütörtök
11.00 és 14.00
Bozsik Yvette Társulat:
Csillagokkal táncoló Kojot
gyermekelőadás


2014. szeptember 18., csütörtök
19.00
Táncoló filmkockák – Az őrült ’80-as évek
Előadó: Lakatos János NÍVÓDÍJAS koreográfus, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára.
FILMAJÁNLÓ:
https://vimeo.com/105640352


2014. szeptember 19., péntek
19.00
Magyar Nemzeti Táncegyüttes
Táncoló tavasz
Folklór-kalendárium
17.00 és 18.00 között táncház a Fő téren Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, Harangozó-díjas, Kiváló és Érdemes Művésszel


2014. szeptember 19., péntek
előadás után Dusa Gábor 24 című kiállításának megnyitója
2014. szeptember 19. – október 19.


2014. szeptember 20., szombat
19.00
Szegedi Kortárs Balett: Rítus