XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 

Mesterek és tanítványok sorozat
A pályázatok beérkezési határideje: 2016. április 30.

mesterek es tanitvanyok

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog,
ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.” (Kodály Zoltán)

A Hagyományok Háza pályázatot hirdet Mesterek és tanítványok elnevezésű előadás-sorozatán való közreműködésre. Olyan hivatásos és műkedvelő népzenei együttesek, hangszeres vagy énekes szólisták jelentkezését várjuk, amelyek/akik a címben jelzett koncepciónak megfelelő, maximum 90 perces színpadi műsor összeállítását és bemutatását vállalják. A koncertet követően lehetőség nyílik táncházra is a pályázók közreműködésével.

Célunk, hogy Kodály gondolatának szellemében megmutassuk a folytonosságot, népzenei örökségünk továbbadását, és egy színpadra állítsuk az egymást követő generációkat. A pályázatot három alkategóriában hirdetjük meg:

Revival előadó és hagyományőrző mestere(i)
Revival előadó és tanítványa(i)
Revival előadó, hagyományőrző mestere(i) és tanítványa(i)

Pályázni a magyar nyelvterületről származó, kizárólag hagyományhű előadásmódú és hangszerelésű magyar, illetve nemzetiségi hangszeres és énekes népzenével lehet.

A beérkezett anyagokat szakmai bizottság értékeli, az elbírálás eredményéről 2016. május 30-ig értesítünk minden jelentkezőt.
A Hagyományok Háza épületének felújítása miatt a pályázat nyerteseinek előadásai a Fonó Budai Zeneházban kerülnek megrendezésre.
Pályázati adatlap és bővebb információ: